*قدمِ «دختر شینا» به ادبیات پایداری خیر بوده است
میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی ضمن تشکر از برگزارکنندگان این مراسم و همچنین بهناز ضرابیزاده به خاطر نوشتن کتاب «دختر شینا» گفت: هر قدر در این زمینه کار کنیم باز هم کم است. به نویسنده و خانواده این شهید عرض میکنم که این کتاب برای من فهم جدیدی از زندگی همسران شهدا به وجود آورد و قدم این کتاب به عرصه ادبیات پایداری حتماً خیر بوده و قدمخیر در وجود و آثار وجودیاش برکات خیری داشته است.
وی در ادامه گفت: این کتاب برای من از دو جهت قابل توجه بود، یکی اینکه دختری که روستایی است و در یکی از روستاهای یکی از شهرهای کوچک استان همدان زندگی میکند تا این اندازه فرهنگی است. رابطه عاشقانه میان پدر و دختر که این روزها کمرنگ شده و عامل ناهنجاریهای جامعه نیز به شمار میرود در این کتاب روایت شده که البته این روایت حاکی از وقوع آن در عالم واقع است. پدران ما امروز از این مسئله غافل هستند و این رابطه برای من جالب و شیرین بود و اینکه به خاطر تعبد و تدین خود حاضر نشده دخترش را به کلاس مختلط بفرست و این جزو افتخارات خانواده مسلمان است که دین خود را بر همه چیز ترجیح میدهد.
*عهد با امام گمشده رزمندگان فرهنگی این دوره است
نیلی در ادامه گفت: دومین نکته جالب این کتاب عهدی است که این زن و شوهرش با امام داشتهاند و آنچه سختیها را سهل و آسان میکند یادآوری عهد با امام خمینی است که این بسیار با اهمیت است. شاید این دیالوگ حدود 8 بار در کتاب تکرار شود که «یعنی باید از عهد با امام کوتاه بیاییم» و این حال و هوای رزمندگان دهه 60 است که به نظرم گمشده رزمندههای فرهنگی این دوره است. اگر عهد با امام اینقدر مهم باشد خانوادهها در مبارزهای که میان کفر و اسلام است همراهی بیشتری خواهند داشت و همراه خوبی برای طاعت خدا و طاعت ولی خدا خواهند بود.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانش گفت: کتاب «دختر شینا» یک تلخی دارد و آن هم این است که آن کسی که در موردش حرف میزنیم بر حسب ظاهر در جمع ما حاضر نیست اما از او 5 یادگار موفق در جامعه باقی مانده است که آنها ثمره آن رنج عاشقانه در زندگی با شهید هستند که موفقیت آنها شیرینی آن رنج است.
او اضافه کرد: به نظر من موفقیت زندگی قدمخیر در جلد دوم «دختر شینا» دیده خواهد شد که فرزندان او ثمره این موفقیت هستند و من از خانم ضرابیزاده خواهش میکنم که جلد دوم این کتاب را بنویسند.
نیلی با اشاره به اینکه خانم محمدی به تنهایی توانسته 5 فرزند را تربیت کند گفت: کاملاً واضح است که شهید در جبههها بوده و «قدمخیر» به تنهایی این 5 فرزند را بزرگ کرده است.
*«قدمخیر» رسالت خود را به کمال انجام داده است
وی در پایان سخنانش گفت: در تاریخ گفته میشود یک تعداد زن و بچه در کربلا بودهاند که به آنها گفته میشود دست زن و بچه خود را بگیرید و بروید. یکی از همسران شهدای کربلا در پاسخ به این مسئله میگوید چطور شما در نبرد و مبارزه جان خود را با حسین مواسات کردید ولی ما با همسر و خواهر حسین مواسات نکنیم و همراه نباشیم که به نظر من این اتفاق در مورد قدمخیر افتاده و رسالت خود را به کمال انجام داده است.
*«قدمخیر»، قدم خیر و پربرکتی برای من داشت
بهناز ضرابیزاده در بخش دیگری از این نشست گفت: امروز در اینجا جمع شدهایم که از کتاب تقدیر کنیم و من خودم را خادم خانواده شهدا میدانم و ورود خودم را به این حوزه یک اتفاق خوب میدانم.
وی افزود: «قدمخیر»، قدم خیر و پربرکتی برای من داشت که موجب شد وارد این عرصه شوم زیرا تا پیش از آن بیشتر به کار داستاننویسی مشغول بودم، اما بعد از آن تصمیم گرفتم که در حوزه خاطرهنگاری دفاع مقدس بمانم. این عرصه آنقدر کار زمین مانده دارد که حیفم میآید دست به کار دیگری بزنم.
*شهدا، زن و بچههایشان را به ما سپردند
نویسنده کتاب «دختر شینا» گفت: اگر شهدا رفتند اما زن و بچههایشان را به ما سپردند. حاج ستار رزمندهای بود که هر کس از او یاد میکند به لبخند او اشاره میکند و تعهد او به خانواده را مثال میزند.
ضرابیزاده گفت: وقتی به منزل شهید میرفتم تا خاطرات خانم محمدی را ضبط کنم حس میکردم شهید ستار جلوی درب منزل ایستادهاند و به من خوشآمد میگویند حتی این حس را در مورد شهید چیتسازیان داشتیم و به نظرم حیف است که در مورد این شهدا کم بگذاریم و امیدوارم این سعی توشه من در آخرت شود.
*اگر شهدا بخواهند همه کارها را سهل میکنند
وی گفت: اگر میخواستم خودم کارهای کتاب را انجام دهم هرگز موفق نمیشدم ولی پشت این کتاب نگاه و توان شهید حضور دارد و خانم محمدی مانند شیر ما را به جلو میبرد و خداوند پشت و پناه ما است. اگر شهدا بخواهند همه کارها را سهل میکنند و بیاید هم پیمان شویم تا به کتابها اینطور نگاه نکنیم.
ضرابیزاده در پایان سخنانش بخشهای از کتاب «دختر شینا» را برای حاضران قرائت کرد.
*باعث افتخار است که فرزندان شهدا گام در راه پدرانشان گذاشتهاند
زهرا پناهیانروا همسر شهید چیتسازیان در بخش دیگری از این مراسم گفت: کتاب «دختر شینا» محتوای بسیار جذابی دارد و با توجه به اینکه خانم محمدی را گاهی میدیدم و با او آشنایی داشتم بعد از اینکه خبردار شدم این کتاب نوشته شده بسیار خوشحال شدم.
وی افزود: ابتدا از فوت ایشان خبر نداشتم اما بعد از خبردار شدن یکی دو روزی حالم بد بود اما یادگاران او و همسر شهیدش، بسیار موفق هستند و این برای ما باعث افتخار است که فرزندان شهدا گام در راه پدرانشان گذاشتهاند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در پایان سخنانش گفت: خانم ضرابیزاده خاطرات من از همسرم را نیز گرفتهاند که قرار است در کتابی به چاپ برسد. با توجه به اینکه طول زندگی من با شهید طولانی نبوده و معمولاً به همین دلیل کمتر به فکر نگارش خاطراتم از شهید میافتادم، اما خانم ضرابیزاده گفت در حالی که زندگی شما کوتاه بوده اما بسیار پرمحتوا زندگی کردهاید و قرار است این کتاب با عنوان «گلستان یازدهم» از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شود.
در پایان این مراسم هدایایی از طرف خبرگزاری فارس، مجمع ناشران انقلاب اسلامی، حوزه هنری انقلاب اسلامی و انتشارات سوره مهر به نویسنده و دختر شهید ابراهیمی تقدیم شد.
بر اساس این گزارش، محمد حمزهزاده مدیر عامل انتشارات سوره مهر، میثم نیلی مدیر عامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، احمد ذوعلم مدیر مرکز رسانهای شیرازه، سیدعارف علوی مسئول دبیرخانه کتاب و زندگی، گلعلی بابایی رئیس سابق سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس، محمد حقی مشاور مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، علی اکبر بهمننیا مدیر انتشارات نارگل، حجتالاسلام محمدجوکار مدیر انتشارات کتابستان معرفت، همچنین زهرا پناهیانروا همسر شهید علی چیت سازیان (مشاور وزیر آموزش و پرورش) و همسر شهید سید محمد علی رحیمی و تنی چند از فعالان حوزه نشر حضور داشتند.